Εξοικονομώ

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), που συγχρηματοδοτείται και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου. Πιο συγκεκριμένα, αφορά μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες θέλουν να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήμα, πραγματοποιώντας κάποιες παρεμβάσεις, που θα βελτιώσουν σημαντικά τη χαμηλή ενεργειακή κατάταξη του οικήματος / κτιρίου.

Δικαιούχοι μπορεί να είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητο με τιμή ζώνης μέχρι 2.100€ / τ.μ., το οποίο κατατάσσεται, βάσει ειδικού Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, σε κατηγορία Δ ή χαμηλότερη αυτής. Το ποσόν της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει ακόμη και το 70%, βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων του δικαιούχου. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο συνολικό ποσόν επιδότησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των 15.000€.

Πιο συγκεκριμένα, η επιδότηση που παρέχεται χωρίζεται σε 3 κατηγορίες:

Οι ιδιοκτήτες επιλέξιμων στο πρόγραμμα κατοικιών με ατομικό δηλωθέν εισόδημα από 50.000€ έως 90.000€ ή οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα από 70.000€ έως 120.000€. Για την κατηγορία αυτή, τα κίνητρα περιλαμβάνουν βασικό ποσοστό επιχορήγησης 35% και αύξηση της επιχορήγησης κατά 10% για ενεργειακή αναβάθμιση από κατηγορία Η. ή Ζ. σε κατηγορία τουλάχιστον B., καθώς και 10% επιπλέον επιχορήγηση για τον COVID-19 σε όσους προχωρήσουν σε αναβάθμιση την περίοδο 2020 – 2021. Συνεπώς, το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης για την 5η Κατηγορία είναι 55%.

 

M9660

Θερμομονωτικό ανοιγοανακλινόμενο σύστημα κατάλληλο για περιοχές με θερμότερο κλίμα και ιδανικό για αντικαταστάσεις, προσφέρει υψηλή ασφάλεια και λειτουργικότητα.

S560

Ανυψούμενο συρόμενο και απλό συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα, διακρίνεται για την ευελιξία στην κατασκευή του και για τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων ανοιγμάτων.

S350

Μοντέρνο και ευέλικτο θερμομονωτικό συρόμενο σύστημα, με ίσιες γραμμές σχεδίασης, ιδανικό για λύσεις αντικατάστασης και ανακαίνισης, χάρη στην ευκολία κατασκευής του.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να συζητήσουμε τα πάντα γύρω από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» και να λύσουμε κάθε απορία σας.